Vegrad: U stečaju dosad 290 milijuna eura potraživanja

Bez autora
Jan 20 2011

U stečaju slovenske građevinske tvrtke Vegrad 1676 vjerovnika dosad je prijavilo 290 milijuna eura potraživanja, razvidno je iz posljednjeg izvješća o tijeku stečajnog postupka koji je pripremila stečajna upraviteljica Alenka Gril. Sva prijavljena potraživanja još nisu upisana, stoga konačni iznos još nije poznat. Pregled potraživanja otežan jer vođenje poslovnih knjiga u Vegradu nije bilo pregledno i točno. S kupcima još uvijek razjašnjavaju stanje potraživanja jer Vegradove evidencije ne pokazuju pravo stanje. Za sve je Vegradove projekte značajno da su stanja na objektima bila nesređena, a dokumentacija manjkava.

Vegrad: U stečaju dosad 290 milijuna eura potraživanjaU stečaju slovenske građevinske tvrtke Vegrad 1676 vjerovnika dosad je prijavilo 290 milijuna eura potraživanja, razvidno je iz posljednjeg izvješća o tijeku stečajnog postupka koji je pripremila stečajna upraviteljica Alenka Gril.

Sva prijavljena potraživanja još nisu upisana, stoga konačni iznos još nije poznat.

Gril je pojasnila kako je pregled potraživanja otežan jer vođenje poslovnih knjiga u Vegradu nije bilo pregledno i točno. S kupcima još uvijek razjašnjavaju stanje potraživanja jer Vegradove evidencije ne pokazuju pravo stanje. Za sve je Vegradove projekte značajno da su stanja na objektima bila nesređena, a dokumentacija manjkava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik